Субота
20.04.2024
16:38
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ПШБФ села Дорогобуж
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 29 » Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.
10:17
Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.

    Щороку в березні у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Не залишилася осторонь і  ПШБФ с. Дорогобуж у якій з 21 по 25 березня  відбувся  Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Цей захід проведено  з метою заохочення  дітей до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.

       Дуже цікаво і змістовно проходить в бібліотеці тиждень дитячого читання, який планується щороку у березні місяці. Розпочинається тиждень урочистим відкриттям на тематичній лінійці, де бібліотекар повідомляє учнів школи про початок тижня дитячого читання, ознайомлює всіх з планом роботи та запрошує всіх бажаючих приймати участь в проведенні тижня.

           В цьому році тиждень дитячого читання проходив під назвою "Книга - друг на все життя".

Перший день тижня був присвячений книжковим пригодам, був проведений  квест «Під вітрилами пригод».  Юні літературознавці з величезним азартом ринулися у «бій». Обидві команди мали пройти одні й ті ж зупинки різними маршрутами, виконуючи не лише літературні, але й математичні завдання.

    Другий день пройшов під назвою "У світі мрій, добра та пригод".Для учнів була проведена літературна подорож «Подорожуємо країною казок» а також, виставка-конкурс малюнків "Мій улюблений казковий герой", яку діти самостійно підготували.

 Третій день «Любов до книги – любов до мудрості» розпочався з інтегрованого бібліотечного уроку "Подорож до Книгограда" для учнів 6 - 7-х класів  Була проведена вікторина  "Найкращий бібліотечний Читаймер", перемогу в якій здобула учениця 6 класу Машлай Соломія.

 

                                                Четвертого дня відбулася мандрівка до країни «Журналії»

    Учні познайомилися з періодичними виданнями – газетами та журналами для дітей молодшого шкільного віку, які є в бібліотеці. Бібліотекар звернула увагу на те, що є журнали про природу: "Яблунька", "Юний натураліст" журнали коміксів "Веселі пригоди", "Велика дитяча газета" пізнавально-ігрові видання: "Пізнайко", "Малятко" "Професор Крейд", та інші.
   Потім діти "подорожували "сторінками журналів,  знайомилися з рубриками, розглядали ілюстрації, ділилися враженнями від побаченого, прочитаного.

      П'ятий день  присвячений інтернет-розвагам: cinema-hall «Мульти-ленд» - молодші школярі могли передивити улюблені мультфільми, а також відбулась подорож по прикольних  on-line сервісах для старшокласників.

 

  

Переглядів: 773 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту